plen

Oliwa – kiedy warto jej użyć jako dodatek?

Menu
790 345 790 ul. Klimczaka 1 | Wilanów
22 465 18 36 ul. Krucza 6/14 | Centrum
888 575 457 ul. Miodowa 1 | Stare Miasto
22 616 12 59 ul. Francuska 6 | Saska Kępa
Oliwa – kiedy warto jej użyć jako dodatek?

 Kiedy użyć oliwe

Włoska oliwa jest produktem eksportowym i traktowana jest jak płynne złoto.

 

Ma to swoje uzasadnienie, bowiem dobrej jakości oliwa jest wspaniałym dodatkiem, który podkreśla smak dań i wydobywa z nich aromaty. Z dobrą oliwą stworzenie prostego i pysznego dania jest banalnie proste!

Jeśli masz w domu dobrej jakości włoską oliwę, wystarczy, że dodasz do niej odrobinę czosnku i makaron, a twój obiad będzie smakował niczym w najlepszej włoskiej restauracji. Mimo, że oliwa jest tłuszczem roślinnym, dla wielu miłośników kuchni włoskiej jest formą przyprawy, którą warto mieć pod ręką. Zresztą, zobacz do jakich potraw warto jej użyć, aby poznać inny wymiar włoskiej kuchni!

 

Poznaj inny smak warzyw

 

Dobra oliwa stanowi znakomity dodatek do sałatek – może być bazą różnego rodzaju sosów, albo po prostu być sosem samym w sobie. Oliwę warto wykorzystać do podania mozzarelli z pomidorami – wystarczy kilka kropel by z pozoru nudne danie zamieniło się w prawdziwy festiwal smaków.

Oliwę kochają pomidory, oliwki i sałaty – naprawdę nie potrzeba wiele, by zmienić ich smak! Delikatność oliwy wydobędzie z nich to, co najlepsze – zaufaj nam!

 

Przystawki do maczania, czyli oliwowy zawrót głowy

 

Nie chcemy dolewać oliwy do ognia, ale czy wiesz, że włoskie czekadełka uważane są jedne z najlepszych na świecie? To nic innego, jak dobre, domowe chleby oraz… oliwa! Jeśli chcesz poznać wyjątkowy smak Włoch wystarczy, że pokroisz dobrej jakości chleb i podasz go z oliwą – w tym maczaniu chleba każdy się zatraci, tym bardziej że czeka go eksplozja smaku!

Oliwa jest też nieodłącznym dodatkiem do focacci – jest ona nie tylko polana oliwą przed pieczeniem, ale również w jej towarzystwie najlepiej smakuje. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz tego połączenia, nie będziesz chciał już smakować tego włoskiego wypieku w inny sposób!

Oliwa, jako dodatek stosowana jest także na pizzę – warto jednak wiedzieć, że nie każda pizza dobrze komponuje się z dodatkiem oliwy. Dobra, włoska restauracja podpowie ci, które smaki ze sobą łączyć tak, aby wydobyć z włoskiej kuchni wszystko to, co najlepsze!

Wilanów
790 345 790 Centrum
Trattoria Rucola

ul. Klimczaka 1
02-972 Warszawa
tel. 790 345 790
klimczaka1@trattoriarucola.pl

Restauracja Warszawa Wilanów

czynne codziennie:

Niedziela - Czwartek 12:00-21:00 
Piątek - Sobota 12:00-22:00 

Centrum
22 465 18 36 Centrum
Trattoria Rucola

ul. Krucza 6/14
00-548 Warszawa
tel. 22 465 18 36
krucza6@trattoriarucola.pl

Włoska restauracja Warszawa Centrum

czynne codziennie:
od wtorku do soboty 12:00-22:00 
niedziela, poniedziałek 12:00 - 21:00 

Wirtualny spacer

Stare Miasto
888 575 457 Centrum
Trattoria Rucola

ul. Miodowa 1
00-080 Warszawa
tel. 888 575 457
miodowa1@trattoriarucola.pl

Restauracja Warszawa Stare Miasto

czynne codziennie:
niedziela-czwartek 12:00-21:00

piątek-sobota 12:00-22:00

Wirtualny spacer

Saska Kępa
22 616 12 59 Centrum
Trattoria Rucola

ul. Francuska 6
03-906 Warszawa
tel. 22 616 12 59
francuska6@trattoriarucola.pl

Restauracja Saska Kępa

czynne codziennie:
pon.-niedz. 12:00-22:00

Wirtualny spacer

Przed wysłaniem nam swoich danych, koniecznie zapoznaj się z Polityką Prywatności, w której znajdziesz informacje o administratorze Twoich danych osobowych, Twoich prawach, w jakim celu przetwarzane są Twoje dane, przez jaki okres, kim są odbiorcy Twoich danych oraz wszelkie inne informacje, które dotyczą ochrony Twoich danych osobowych.

Czytaj więcej

Praca
Kariera w Trattoria Rucola

KIEROWCA

Poszukujemy kierowcy do Trattori, przy ulicy Francuskiej i Klimczaka.

 

CV prosimy wysyłać na adres - magda.nowak@trattoriarucola.pl
 

 

 

 

Aplikuj