Świeże makarony domowe, przyrządzane według sprawdzonych receptur na bazie starannie wybranych składników i tradycyjne włoskie danie na bazie ryżu i dodatków wysokiej jakości.
W tradycyjnej włoskiej kuchni to makaron jest podstawą dania, a sos ma za zadanie podkreślić jego naturalny smak. Włosi uwielbiają makaron i chętnie wykorzystują go w kuchni, o czym najlepiej świadczy mnogość i różnorodność makaronów na włoskich stołach. Podczas gdy my kojarzymy przede wszystkim spaghetti, we włoskiej kuchni na co dzień króluje kilkadziesiąt rodzajów makaronów. Te najlepsze są przyrządzane zgodnie z tradycyjnymi recepturami, serwowane świeże, w towarzystwie precyzyjnie wyselekcjonowanych dodatków. Takie właśnie makarony oferujemy w warszawskich restauracjach Trattoria Rucola. Na tym jednak nasza propozycja dań lunchowych i obiadowych się nie kończy.
Zdaniem jednych jest na pierwszym miejscu, zdaniem innych wyprzedzają go wyłącznie makarony – ryż, bo to o nim mowa to kolejny z ważnych składników włoskiej kuchni, a risotto jednym z jej najbardziej popularnych dań. Najczęściej jest ono serwowane na północy Włoch. W wielu wersjach i wariacjach cieszy się popularnością także w pozostałych regionach kraju. Wiedząc jak ważną rolę dogrywa ryż w tradycyjnej kuchni włoskiej, nie mogliśmy zbagatelizować tego składnika w naszym menu, w którym serwujemy klika wariantów włoskiego risotto.
Warszawa – Makarony i ryż - na miejscu i na wynos
Miłośników kuchni włoskiej oraz osoby, które dopiero rozpoczynają swoją kulinarną przygodę z ryżem i makaronami w roli głównej zapraszamy na najlepsze risotto w mieście. W naszych restauracjach zlokalizowanych na terenie całego miasta Warszawa zjecie również świeże, domowe makarony przygotowane zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Z menu lunchowego i obiadowego możecie skorzystać na miejscu w naszych lokalach lub zamawiając dania na wynos. Zamówienia przyjmujemy także online.